Wat ruist er door het struikgewas?

 

Vanavond voor de eerste keer iets uit onze eigen tuin gegeten.  Enigszins verrassend, want we hebben helemaal geen moestuin.  Tot mijn aangename verbazing staan er lekkere paddenstoelen tussen ons gazonnetje!  Wat een luxe 🙂

Met een klein beetje ervaring in het identificeren van paddenstoelen, was het niet moeilijk te zien dat het om een “weidechampignon” ging [woordje uitleg].  Niet giftig, eetbaar en bovendien heel lekker.  Ze lijken wel een beetje op de champignons uit de winkel, maar zijn bij benadering ongeveer 10x zo lekker.

TOM_8348

De bereiding?  Een beetje in stukjes snijden en met wat boter opbakken met wat peper en zout.  Niet meer dan dat, en rechtstreeks uit de pan opeten.  Nog niet voldoende “oogst” voor een hoofdgerecht, maar lekker dat het was!  [noot: ik ben verzot op paddenstoelen/champignons]

 

TOM_8350

Opmerking: Voor degenen die zich zorgen zouden maken: ik neem geen risico’s bij het eten van paddenstoelen als ik niet 100% zeker weet dat het om een niet-giftige soort gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *