Risotto met scampi en courgette

 

Vanavond nog een courgette gevonden in de koelkast en besloten er één van mijn “specialiteiten” mee te maken: risotto!

Ik voeg de rijst (Arborio) toe aan een sjalotje, twee teentjes look en een flinke geut olijfolie.  Even laten bakken en blussen met witte wijn.  Vervolgens gaandeweg bouillon erbij gieten en onder deksel laten garen.  Op het einde een scheutje witte wijnazijn en wat Parmezaanse kaas eronder, en de smeuïgheid van het geheel is bijna niet meer te overzien.

En wat mag daar nog bij?  Scampi, kort gebakken.  Wat courgette, in schijfjes gesneden en op zeer hoog vuur aangebakken om zo’n gegrilde smaak te geven.  Na het aanbakken wat kleiner gesneden.  In de pan van de scampi ook nog wat korstjes gebakken voor het wereldberoemde “krokantje” in onze risotto.

Risotto, scampi en courgette voorzichtig onder elkaar roeren en bestrooien met basilicum, korstjes en grof geraspte Parmezaanse kaas. Smakelijk!

TOM_8471

 

  2 comments for “Risotto met scampi en courgette

 1. doris
  27 augustus 2014 at 20:52

  ziet er super lekker uit …. ga het zo ook eens proberen:-)

  • WatEtenWeVanavond?
   27 augustus 2014 at 21:10

   Zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *