Pizza uit opa’s houtoven!

 

Vandaag zijn we met de kindjes bij opa en oma geweest.  Dat is altijd leuk, en al zeker wanneer de pizza-oven aangestoken wordt…  Het duurt een tweetal uurtjes vooraleer ie warm genoeg is, maar dat hoort erbij.

 

TOM_8708

 

Wanneer we aankomen is het pizzadeeg reeds voorbereid: bloem, water, gist en olijfolie zijn de ingrediënten.  Ze zijn in porties van een kleine 200g verdeeld en worden door ondergetekende vakkundig uitgerold.  Bedoeling is zo dun mogelijk te gaan (zonder dat er gaten inkomen).  Ik gebruik hierbij vooralsnog een deegrol 🙂

 

TOM_8717

 

Vervolgens belegt opa ze naar ieders wens.  Een tomatensausje van tomaten uit den hof en mozzarella (niet uit den hof) zijn er steeds bij, maar ook ham, champignons, courgettes, aubergines en ja zelfs ananas staan op het menu.

 

TOM_8718

 

Ze worden belegd op de pizzaschep zodat ze eenvoudig de oven ingeschoven kunnen worden.  Daar verblijven ze enkele minuutjes tot ze klaar zijn.

 

TOM_8721

 

We moeten toegeven dat ze elke keer anders zijn, maar dat maakt het werken met de houtoven net zo leuk.  Ook het experimenteren met het deeg is deel van het plezier.  Ziehier één van de resultaten van vanavond.  Lekker met een grote “L”.

 

TOM_8725

 

De houtoven geeft het authentieke karakter en smaak aan de pizza’s.  Echt leuk om te doen!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *