Pompensoep van opa en een minder Indisch hoofdgerecht…

 

Vanavond stond de opa in voor de soep. De volledige donderdag werd eraan gespendeerd, en het resultaat mocht er wezen!

Als basis werd een verse kippenbouillon gebruikt. Voor de soep ging hij als volgt te werk: Drie ajuinen, drie teentjes look, geraspte gember, gekneusde citroengras, pepertjes en limoenblaadjes werden aangestoofd in olijfolie, om gevolgd te worden door een flinke pompoen die op samoerai-achtige manier tot blokjes herleid werd. Overgieten met een sloot kippenbouillon, en voeg tandoorikruiden toe. Wanneer alles gaar is, de mixer er in zetten en afwerken met kokosroom. Bij het serveren mogen gerust wat stukjes kip en koriander in het bord verzeilen.

TOM_9109

Iets minder Indisch was het hoofdgerecht: een variant op witloof met hesp en kaas. De prei werd in een drietal stukken gesneden en gestoomd. Vervolgens hebben we hem in hesp gerold om overvloedig met kaassaus te overgieten en te gratineren in de oven. Serveren met puree.  Simpel maar lekker!

TOM_9114

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *