TOM_0661

Asperges met zalm, pesto en appelsien

Hier zijn we nog eens 🙂

Als het aspergeseizoen daar is, doen we graag mee!

De asperges zijn gekookt, en worden vergezeld van een moot gerookte zalm, in blokjes gesneden.  Daarbij een lekkere pesto, waarbij ik in het traditionele recept de pijnboompitten heb vervangen door hazelnootjes.

Als exotische ingeving heb ik er een gel van appelsien bij gemaakt: het sap van een appelsien aan de kook brengen, laten infuseren met tijm en gember.  Even laten trekken, en wat cayennepeper toevoegen voor de kick, en enkele druppeltjes citroen voor extra frisheid.  Ik gebruikte agar agar om het te laten opstijven.  Na afkoelen (en opstijven) het geheel in de blender zwieren en in een spuitzakje scheppen en in de koelkast plaatsen.  Zodoende hebben we een mooie frisse gel die het gerechtje helemaal in evenwicht brengt.

Nog een beetje hazelnootjes erover voor de crunch, een blaadje basilicum voor de show, en een toppertje is geboren 🙂

Smakelijk !

 

TOM_0661

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *