Pizza – op de BBQ !

 

Vanavond het ideale weer om de BBQ van onder het stof te halen.  Eindelijk tijd voor mijn masterplan: een pizza op de BBQ!

Onder de middag een eenvoudig tomatensausje gemaakt (ui, look, passata), alsook het pizzadeeg.  Dit maak ik met pakweg 2/3 gewone witte bloem en 1/3 griesmeel, water, zout en een klein beetje gist.  Na het – flink – kneden, plaats ik het op een koele plaats om traag te rijzen (een 5-tal uurtjes).

’s Avonds heb ik eerst mijn pizzasteen in de BBQ onder deksel geplaatst en zo’n half uurtje laten opwarmen.  Om een pizzabodem te maken, neem ik zo’n 200g deeg, en rol zo dun mogelijk uit.  Toegegeven: ik gebruik soms de deegrol 🙂  Toch probeer ik met de hand af te werken, zodat de buitenrand wat dikker blijft.  Beleggen met wat je graag lust en dan voorzichtig op de hete pizzasteen schuiven.

 

TOM_4199

 

De temperatuurmeter geeft ondertussen een flinke 300°C aan.  Dat mag nog wat warmer, maar is toch al beter dan mijn oven.  Ik gebruikte ook wat houtsnippers voor het aroma, maar na een paar pizza’s stonden die natuurlijk in brand…  🙂  Tijdens het bakken zet ik het vuur onder de pizzasteen uit, anders zou de bodem snel verbranden.  De zijbranders gaan op halve kracht. Na een vijftal minuutjes haal je vervolgens de geslaagde pizza eruit.

 

TOM_4203

 

Wat mij betreft een kandidaat voor de miss-pizza-verkiezing 😉  Ziehier nog een detailfoto van het resultaat.  Smakelijk!

 

TOM_4205

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *